23-04-2023 Rit 117 

De eerste rit van het nieuwe seizoen 2023! We zijn met mooi weer over de dijk richting Ewijk gereden. Daar zijn we via het kanaal Nijmegen ingereden. Vanaf daar zijn we in Berg en Dal aangekomen op onze eerste pauze locatie pannenkoekenhuis de Heksendans. Waar de leden konden genieten van een goed stuk gebak met koffie. 

Na de pauze zijn we via Beek richting de Duitse grens gegaan. Na een dikke 2 kilometer door Duitsland zijn we richting Groesbeek gereden. Vanaf daar hebben we de dijk vanaf Heumen gevolgd richting Niftrik. Na Hernen zijn we aangekomen bij de snackcorner in Bergharen. 

Na diverse snacks en ijs zijn we op de terugweg even langs JVV automotive gegaan. Daar was een ‘German car meeting’. Na een kwartiertje rondkijken zijn we weer vertrokken om na te borrelen in de kas.

13-11-2022 bonusrit
 
Omdat rit 116 helaas niet door kon gaan ivm het voorspelde slecht weer had Rick een bonusritje gepland. Uit de oude doos werd de rit naar kart-en crossbaan Berghem getoverd. Na het verzamelen op het Dorpsplein zijn we naar de pont van Alphen-Ooijen gereden. Vanaf daar zijn we langs Macharen richting café d’n Dort gereden in Berghem. Daar hebben we eerst een pauze gehad. Vanaf daar zijn we naar de kartbaan gegaan. Daar werd flink geoefend. 
 
Na een klein uurtje zijn we weer vertrokken terug naar het land van Maas en Waal. Onderweg zijn we gestopt bij de Tabaksplant in Afferden voor een frietje. Na afloop hebben we na geborreld bij Ohlala op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen. Op naar 2023!
16-10-2022 Rit 115
 
Vandaag stond er eens een andere regio op de agenda; de Bommelerwaard! We zijn achter Rick aangereden richting sluis St. Andries, om vanaf daar richting Zaltbommel te toeren. Toen we Zaltbommel doorkruist hadden was het tijd voor de eerste stop. Vanaf daar zijn we de dijk opgegaan richting Brakel. In Brakel zijn we de polder ingegaan om te stoppen bij de Buurman in Poederoijen. Na de zelfgemaakte appeltaart zijn we wederom een dijk op gegaan, maar dan ten zuiden van de Maas. Langs Andel zijn we richting Hedel gereden. Vanaf Hedel zijn we via Kerkdriel weer naar Dreumel gereden. Daar was onze laatste pauze. Toen was het weer terug naar de kas rijden waar we hebben na geborreld. (omdat rit 114 is uitgevallen door het slechte weer zijn daar geen foto’s van).

07-08-2022 Rit 113

 
Vandaag had Rick weer een mooie rit in petto. We zijn de brug overgegaan richting Lienden. Vanaf Lienden zijn we richting de brug naar Rhenen gereden. Na de Grebbenberg overgestoken te zijn gingen we richting Achterberg binnendoor. Vanaf daar zijn we langs Elst, Amerongen uiteindelijk in Wijk bij Duurstede uitgekomen. Daar heeft iedereen kunnen genieten van de eerste pauze op een terras.
 

Daarna zijn we richting de pont van Beusichem terug de Betuwe ingegaan. Via Ravenswaaij en Zoelen zijn we bij de laatste pauzeplaats in Tiel aangekomen. Na de friet en ijs zijn we terug gegaan naar de kas van Jan. Daar hebben we nageborreld.

 
 
10-07-2022 Rit 112
 
Vandaag stond een mooi rondje noord-Limburg op het programma! We zijn zoals altijd om 11u vertrokken, om een kijkje te gaan nemen bij de Renault 4 club Nederland. Deze zit sinds een jaar met een clubhuis/garage in Beneden-Leeuwen. We waren zeer welkom om een kijkje te nemen in de garage. Een paar senioren stonden in hun stofjas te sleutelen aan een rode Renault 4. Meer info is te vinden op www.r4club.nl. Na een minuut of 10 zijn we weer verder gegaan.
 
Via de dijk langs de Maas zijn we o.a. langs Batenburg en Niftrik gekomen. De planning was om brug Grave te pakken, maar die was helaas nog steeds afgesloten. Onze navigator heeft daarom bedacht om via de a73 brug maar de Maas over te steken. Daar zijn we gestopt bij buitenplaats Zevenhutten.
 
Na koffie en een saucijzenbroodje zijn we weer vertrokken richting Gennep. Daar zijn we via de brug Gennep ingereden. Vanaf daar zijn we binnendoor naar Groesbeek gereden. Na mooie bospaden zijn we uitgekomen in Alverna voor weer een pitstop. Na afloop zijn we via Bergharen en Horssen weer teruggekomen in Beneden-Leeuwen.

25-06-2022 Rit 111

Vandaag heeft Theo een bezoek geregeld naar ‘ opa’s museum ‘ in Dongen. Helaas gaf het deze dag erg slecht weer aan, waardoor de brommers in de schuur bleven. We zijn met een mooie groep per auto naar Dongen gegaan.

Daar aangekomen werden we verwelkomd door ‘opa’ Frans van den Mosselaar. Hij heeft in ruim 40 jaar een verzameling samen gebracht in een grote loods met 2 verdiepingen. Onder waren enkel schaalmodellen te zien. Van vooral veel vrachtwagens, maar ook tractoren, auto’s en zelfs bromfietsen!

Boven op de eerste verdieping waren de oldtimer bromfietsen te zien. Veelal de bekende Nederlandse en Duitse merken stonden er in mooie staat. Maar ook een flinke rij Italiaanse buikschuivers! Tevens stond er zijn andere passie; oldtimer trapauto’s! Van Simca’s tot Peugeots, van Ferrari’s tot Citroëns in alle vormen en maten waren er te zien.

Na het bedankje zijn we in Dongen gaan lunchen bij Janssen & Janssen. Een erg mooi bruin café met goed gebak! Daarna zijn we weer terug in de auto gestapt naar de clubkas. Daar hebben we nog wat nageborreld.

 

21-05-2022 Rit 110

Vandaag is er voor het eerst een rit op de zaterdag gereden. Er stond een leuk museum nabij Rhenen op de planning.

We zijn achter Rick gaan rijden richting de Prins Willem-Alexanderbrug om zo in de Betuwe terecht te komen. Via de polders van Lienden en Kesteren zijn we op de brug naar Rhenen uitgekomen. Daar hebben we een stukje Rijksweg gepakt om uit te komen in Achterberg. Bij de privé collectie van de familie Rijksen. Er waren veel oldtimer bromfietsen en tractoren te zien vanaf de jaren ’30 tot de jaren ’80. De meeste bromfietsen waren van Nederlands fabrikaat. Er was zelfs een oude Ford brandweer! We bedankten de vrijwilligers met een ‘kei bedankt’ en zijn daarna weer verder gegaan met toeren.

Via rand Veenendaal zijn we uitgekomen bij theehuis Groot Veen in Ede. Na lekker verse appeltaart zijn we door de Veluwe gegaan om uiteindelijk bij de bossen van Oosterbeek uit te komen. Vanaf daar zijn we richting de Tabaksplant gereden in Afferden, en daarna naar de clubkas. Het was een erg geslaagde dag!

24-04-2022 Rit 109

Vandaag was de eerste rit van het nieuwe toerjaar 2022! Rick had een nieuwe bloesemrit uitgezet op verzoek. We zijn over de prins Willem Alexanderbrug de Betuwe ingereden. Via Lienden en Buren zijn we uiteindelijk onder de A2 door richting Beesd gereden. Onze eerste pauzeplaats was Rustwat in Rhenoy. Met mooi uitzicht op het water genoten de leden van huisgemaakte taart met koffie. Daarna zijn we weer verder gereden richting Waardenburg. Daar is de groep de dijk opgereden richting Tiel. Via de Passewaaij zijn we Tiel centrum ingereden om uiteindelijk te pauzeren aan de Tielse waalkade. Na het ijsje zijn we weer teruggereden naar de kas bij Jan.
 

14-11-2021 Rit 108 

Vandaag hadden we op initiatief van Rick een extra ritje gepland. Voor november was het een mooie herfstdag met mooi weer. We zijn vertrokken richting Rhenen. Aldaar hebben we de dijk richting Wageningen genomen. Uiteindelijk kwamen we op ons eerste pauze adres aan in Rheden. Vanaf daar hebben we een stukje Veluwe gepakt via Ede. Na de Veluwe zijn we in de Utrechtse heuvelrug terecht gekomen. Een prachtig gebied ook! Via de pont naar Amerongen zijn we bij onze laatste stop in Ingen terecht gekomen. Uiteindelijk zijn we via de prins Willem-Alexander brug weer terug gereden.
 

 

17-10-2021  Rit 107
 
Vandaag had Henk van Kessel een bezoek geregeld bij René van de Laar in Sint Oedenrode. We zijn met z’n allen achter Jan aangereden, die zijn topografische kennis nog niet was verloren. We zijn via ring Oss naar onze eerste pauze adres gereden. Een leuk bruin café . Na de koffie vervolgden we onze weg naar van de Laar. Daar werd iedereen verwelkomd met lekkers en had iedereen de gelegenheid om onderdelen de kopen. Toen iedereen was voorzien zijn we onderweg gestopt bij de Eeterij in Nistelrode. Uiteindelijk zijn via pont Megen weer terug gereden naar de kas.
12-09-2021 Rit 106
 
We zijn achter Rick aangereden met als einddoel de Verkadefabriek in Den Bosch. We hebben de pont gepakt richting Lith. Daarna zijn we via Empel richting Den Bosch gereden. Na een stukje door de stad zijn we aangekomen bij de Verkadefabriek. Na de Bossche bollen kon iedereen een rondje lopen. Er was in de oude sigarenfabriek een kunst tentoonstelling onder andere.
Daarna hebben we onze reis vervolgd. Via de plassen zijn we richting Vinkel gereden. Uiteindelijk hebben we de tweede stop gehad in Geffen. Na de friet zijn we via de pont van Oijen weer richting Leeuwen gereden. Al waar we de dag hebben afgesloten.
08-08-2021  Rit 105
 
 Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg! Maar wel een leuk einddoel, namelijk het evenement ‘brommers kieken in de karke’. Dit is jaarlijks evenement waarbij een collectie oude bromfietsen wordt tentoongesteld in een oude kerk. We zijn vertrokken achter Rick aan richting Heteren. Daarna zijn we via Wolfheze – Loenen uitgekomen bij pont Brummen. Via Bronckhorst zijn we de Achterhoek ingereden naar Steenderen. Daar was een collectie met als thema de papieren knutselplaten van tijdschrift Bromfiets.     Nadat iedereen alles gezien had zijn we weer gauw vertrokken. Binnendoor naar randweg Doesburg. Daarna zijn we  via Rheden – Arnhem uitgekomen in Huissen, waar we de laatste pauze hadden. Helaas was er kort na het vertrek een regenbui. Maar dit mocht de pret van deze mooie dag niet drukken. Uiteindelijk hebben we zo’n 140km afgelegd!
11-07-2021  Rit 104
 
Deze ochtend zijn we na een Corona stop weer na maanden samen gekomen. Iedereen was blij dat het toeren weer wordt voorgezet! We zijn achter Rick naar de pont in Maasbommel gereden. In Oijen zijn we gestopt bij een bierbrouwerij. Daarna zijn we via Macharen en Haren uitgekomen bij de kartbaan in Berghem. Daar kon iedereen de oefeningen zien kartbestuurders. Aan de andere kant was ook de motorcross te zien. Na afloop zijn we via Hernen in Bergharen aangekomen. Daar hebben we onze laatste pauze gehad van de dag. Na afloop hebben we bijgepraat in de kas.
Rit 103
Rit 102
Rit 100
Rit 99
Rit 98